WBW new constructing library Folkwang. Competition.

Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Process: Competition.

Urban development: The new building complements the historical monastery ensemble and hence clearly relates for the listed context. The style has the cour d? Honneur in its geometry by completing the edge in the square offered by the administration wing and continuing it as a space delimitation inside. The courtyard is therefore the guiding principle for the developing design with children’s literature in education no restricting the independent architectural and design language. At the http://gatorsforhighered.ufl.edu/ exact same time, the alignment of the constructing edges on the courtyard level enables the view towards the adjoining open space involving the auditorium plus the cafeteria. By layering the structure, the design reacts to the urban limits with the monastery complex, orientates the library towards the residence and as a result clearly assigns the new developing to the historical ensemble. The value of the library is litreview.net emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing with the reading area, the “window towards the courtyard”, corresponds with the other buildings. A gate circumstance is designed between the library and the administration wing, which leads from the square in front of the cafeteria towards the cour d? Honneur. The new creating closes the edge with the courtyard to Klemensborn and the space in front on the cafeteria is specified.

Constructing notion: The developing is entered from the cour d? Honneur and is divided into three floors. The courtyard plus the upper floor kind the developing that is perceptible from the cour d? Honneur. Here, intermediate levels and galleries are inserted in sub-areas, which divide the volume of the key floors into zones of various spatial effects and excellent of encounter. The overlapping geometries of your ceilings create thrilling visual relationships. University and library use are accessed separately and may therefore be operated independently of a single a different: The seminar rooms around the basement floor and also the professors’ offices on the gallery degree of the courtyard floor are connected by way of a separate staircase. Access for the library with reception, distribution counter and media location is around the courtyard level. Additional central functions are arranged there on a gallery and are connected by means of the spacious staircase.

Material: The facade of your library is intended as a directional cladding made of metal. Added components like the street-side wall from the basement and the frame of your constructing access are planned in organic stone. Subordinate area closures are produced of glass of unique transparency. Set bodies like the elevator and the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outdoor facilities: The cour d? Honneur square are going to be restored to its original size. The historical paving might be supplemented plus the topography from the constructing access will be adapted for the needs. In contrast, the adjacent open space amongst the auditorium and the cafeteria is greened. In this way, the differentiated identities from the diverse courtyard areas with the monastery are worked out and strengthened. The wall adjacent for the gate developing are going to be closed, thereby strengthening the importance of your gate constructing. WBW new constructing library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.

This article was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow comments with the RSS feed for this post.Post a Comment or leave a trackback: Trackback URL.
-->

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>